Asaf Avidan

Dyskografia

Asaf Avidan & the Mojos :

  • The Study on Falling (2017)
  • The Reckoning (2008)
  • Poor Boy / Lucky Man (2009)
  • Through The Gale (2010)

Asaf Avidan :

  • Different Pulses (2013)
  • Gold Shadow (2015)

 

"The Study on Falling" (2017)

Tym razem izraelski artysta zdecydował się nagrywać w USA - kolebce swoich muzycznych inspiracji. Zakochany w folk-rocku  i Amerykanie muzyk wybrał Kalifornię, a produkcję materiału powierzył Markowi Howardowi odpowiedzialnemu wcześniej za brzmienie Time Out of Mind Boba Dylana, a także Orphans Toma Waitsa - dwóch niezwykle bliskich Avidanowi płyt.

Najnowszy album „The Study On Falling” powstawał w dosyć niestandardowych okolicznościach - Asaf Avidan postanowił dosłownie przenieść proces nagraniowy ze studia w plener - zabrać ze sobą instrumenty, sprzęt do nagrywania i  muzyków gdziekolwiek się przemieszczał. Wśród towarzyszących mu muzyków znaleźli się m.in. perkusista Jim Keltner (John Lennon, Elvis Presley) oraz basista Larry Taylor (Canned Heat, The Monkeys oraz  Jerry Lee Lewis).

„The Study on Falling” to jak zwykle w przypadku Asafa Avidana - niezwykle szczery zarówno muzycznie jak i lirycznie materiał. Tym razem artysta skoncentrował się na różnych podejściach do miłości i związku, zainspirowany w dużej mierze dwiema kobietami, z którym w przeszłości był związany,  a które w opisie na płycie występują pod pseudonimami Green oraz Blue. Przede wszystkim jednak Asaf Avidan pozostawia interpretację muzyki i tekstów na płycie swoim odbiorcom.

„The Study On Falling” to przesycona wielką wrażliwością i oryginalnością kolejna muzyczna odsłona Asafa Avidana, która znakomicie pokazuje też rozwój artystyczny jaki przeszedł.

Nadchodzące koncerty

Przeszłe koncerty

  • 16.11.2016, 20:00, Teatr Capitol, Wrocław,Asaf Avidan
  • 14.11.2016, 20:00, Filharmonia w Szczecinie, MORZE MUZYKI 2016,Asaf Avidan
  • 13.11.2016, 20:00, Stodoła, Warszawa,Asaf Avidan
  • 11.11.2016, 20:00, B90, Gdańsk,Asaf Avidan
  • 24.06.2014, 20:00, ZAMEK W SZCZECINIE, SZCZECIN MUSIC FEST 2014,Asaf Avidan

Zapytaj o artystę

Artysta:

Proponowany termin:

Imię i nazwisko / Firma:

Email:

Dodatkowe informacje:

Zamów newsletter

Zapisz się i bądź na bieżąco.

kup BILET

Tu znajdziesz pełną listę punktów sprzedaży biletów na nasze koncerty. Więcej

GRATISY - KONKURSY

Cyklicznie losujemy darmowe bilety na nasze koncerty oraz inne upominki: płyty, plakaty, autografy. Więcej

Dołącz do nas